Bouw duurzaam, bouw massief met betonmetselstenen van COECK

Heel wat fabrikanten en uitvoerders van “nieuwe” bouwmethodes scanderen straffe duurzame slogans. Maar duurzaamheid gaat veel verder dan het “groene” aspect alleen. Waar hecht u belang aan bij het kiezen van de juiste bouwmethode?

1) Vindt u de snelheid van uitvoering belangrijk?
Kies dan voor een bouwmethode die steunt op de jarenlange ervaring van de aannemers. Metselwerk met betonmetselstenen is alom gekend en heeft zijn strepen meer dan verdiend. Door zijn kennis en ervaring kan de metser op een nauwkeurige en snelle manier de muren uitvoeren.
Door gebruik te maken van de Tand & groefblok van Betonfabriek COECK kan de metser bovendien heel wat tijd besparen en zo zijn rendement doen stijgen.

2) Uiteraard is ook comfort uw bekommernis, niet?
Elke gebouw opgetrokken met betonmetselstenen van COECK is thermisch inert. Door de massa van het beton wordt warmte afkomstig van o.m. zonnestralen opgeslagen en langzaam terug afgegeven. Hierdoor worden temperatuurpieken afgevlakt en blijft de temperatuur in de ruimte constant. Zo geniet u van een ideaal thermisch comfort wat zich bovendien vertaalt in een lagere energiefactuur.
Onze samenleving wordt steeds luidruchtiger. De toenemende verkeerdrukte maakt van stilte eerder een zeldzaamheid. Betonmetselstenen van Coeck hebben de slimme eigenschap om (lucht)geluid tussen 2 ruimtes of tussen een buiten- en binnenruimte sterk af te zwakken. Zet uw tiener het geluid van zijn muziek te luid in zijn kamer of grenst de leefruimte aan de babykamer? Met wanden uit betonmetselstenen van COECK wordt ieders rust gerespecteerd.

3) Kwaliteit en veiligheid boven alles, ook voor u?
Betonmetselstenen van COECK worden gemaakt met geselecteerde grondstoffen en worden volgens de strengste normen vervaardigd. Bovendien dragen ze het BENOR-keurmerk. Zo staan ze garant voor een uitstekende kwaliteit.
De reactie bij brand van betonmetselstenen is zeer goed. Ze slagen erin hun stabiliteit lang te bewaren, bovendien houden ze vlamdoorslag lang tegen tussen verschillende ruimtes.

4) Het oog wil wat …
Door hun draagkracht kunnen ze ook heel wat lasten aan. De architect krijgt zo meer ontwerpvrijheid wat bijvoorbeeld grote overspanningen en grote raampartijen mogelijk maken.

5) Ga voor duurzaam!
Het vrijwaren van ons milieu is uiterst belangrijk. Zo worden de granulaten die worden gebruikt voor het produceren van de betonmetselstenen lokaal ontgonnen in haast onuitputtelijke groeves. Ook de afstanden van transport met afgewerkte producten wordt beperkt. En waar mogelijk wordt het vervoer met vrachtwagens vervangen door het vervoer per schip. Dit brengt een aanzienlijke reductie aan CO2-uitstoot met zich mee.

Massief bouwen met betonmetselstenen is bouwen met een natuurlijk bouwmateriaal met een uiterst lange levensduur.