GreenLight Partner

GreenLight_logo

GreenLight is een programma van de Europese Commissie waarin bedrijven en instellingen zich vrijwillig verbinden om kwalitatief hoogwaardige en energiezuinige verlichting toe te passen. Coeck is een GreenLight partner en toont aan de hand van het GreenLight logo dat het belangrijke inspanningen heeft gedaan op gebied van duurzame verlichting en zo zorg blijft dragen voor het milieu. Meer informatie over het programma vindt u terug op http://www.eu-greenlight.org.

CO2-neutrale betonblokken

Duurzaam en milieubewust ondernemen wordt in onze maatschappij steeds belangrijker.
In nauwe samenwerking met cementleverancier CBR stelden wij de CO2-neutrale betonblok op punt. Op basis van een LCA-studie (Life Cycle Assessment) werden eerst de verbeterpunten in het productieproces geïdentificeerd. Daarna werd er actie ondernomen om deze verbeterpunten uit te voeren en de CO2-voetafdruk van het product maximaal te verlagen. Voor de toekomst staan nog een aantal investeringsprojecten gepland die kunnen bijdragen tot een verlaging van de CO2-uitstoot in het productie- en distributieproces van betonproducten.

CO2-compensatie
Er blijft altijd echter onvermijdelijk nog een stukje CO2-uitstoot over. Deze restuitstoot werd voor de CO2-neutrale betonblok gecompenseerd door de aankoop van ‘Gold Standard’ gecertificeerde CO2-kredieten. Daarbij werd gekozen voor offset-kredieten van projecten die beantwoorden aan de strengste milieunormen. Onze specifieke investeringen vindt u terug via www.markit.com. Volledige url “Home > Products and Services > Environmental > Markit Environmental > Registry > Registry Public view > Registered Projects”. Deze actie werd gefaciliteerd door het CBR CO2-compensatieplan.

Persinfo CBR

Gold Standard Project "Ghana, Efficient Cook Stoves PIN"

2 bouwprojecten in de regio Antwerpen gebruiken reeds deze CO2-neutrale betonblokken, het dienstencomplex Den Brandt in Boom en de polyvalente feestruimte in Hemiksem.

Voor zijn dienstencomplex Den Brandt in Boom, koos opdrachtgever OCMW en de gemeente boom voor duurzaam bouwen. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van 202 m³ CO2-neutrale betonblokken. Het dienstencomplex wordt omgebouwd tot een leefboulevard waar alle diensten voor wonen, leven en werken, van jong tot oud, worden samengebracht onder één dak.


CO2-impact = 40 ton CO2 dat gecompenseerd wordt.

De gemeente Hemiksem verbouwt de oude gemeentemagazijnen tot een nieuw complex dat het Hemiksemse socio-culturele leven zal herbergen. Coeck levert hier 825 m³ CO2-neutrale funderings- en grijze zichbetonblokken. Het complex zal af zijn in de lente of de zomer van 2013 en bevat een feestzaal, de kinderopvang, de muziekacademie, de scouts, het dienstencentrum en het Rode Kruis.

CO2-impact = 91 ton CO2 dat gecompenseerd wordt.

Voor beide projecten samen, zal dankzij het nieuwe concept van de CO2-neutrale betonblok, 131 ton CO2 gecompenseerd worden door investeringen in offset-kredieten voor een Gold Standard project.  Deze projecten kan u raadplegen via www.cdmgoldstandard.org. en www.v-c-s.org (Voluntary Carbon Standard) met bijzondere aandacht voor duurzame energie.

Raadpleeg hier de mediaberichten over onze CO2-neutrale betonblokken.

Livios

Vanaf 15/04 is Coeck aanwezig op www.livios.be. Op de website van Livios kunnen zowel professionelen als particulieren informatie vinden over alle mogelijke aspecten en actoren die rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken zijn met het bouwproces. Wij stellen daar graag informatie ter beschikking over de Coeck betonblokken en over het tuinassortiment Cobo Garden.