Onze mensen: Wouter Scheers

Wouter is sinds 2007 een vaste waarde bij Coeck. Meer weten over zijn traject? Je ontdekt zijn verhaal hier.


Bij Coeck ben ik verantwoordelijk voor...

Ik werk al bijna heel mijn loopbaan bij Coeck en heb in die periode van verschillende jobs mogen proeven. Ik startte hier, met slechts twee jaar ervaring op zak, bij de commerciële binnendienst en kom nog elke dag met hetzelfde enthousiasme naar kantoor als toen.

Na 7 jaar kreeg ik de kans om het marketingteam te versterken als Product Manager. Ik was er verantwoordelijk voor de artikeldata, technische fiches, inhoud van de brochures enzovoort. Een functie die me dankzij mijn technische kennis en interesse erg goed lag.

Onlangs kreeg ik de kans om terug te keren naar mijn roots op de commerciële binnendienst. Deze keer als verantwoordelijke van het team. Eigenlijk ben ik de brug tussen de commercieel directeur en de binnendienst. Ik vind het enorm fijn om mijn kennis te kunnen delen met collega’s en tegelijk ook uit te breiden dankzij de kansen die ik krijg. Ik heb me hier nog geen dag verveeld.

"Coeck blijft me uitdagen en zo heb ik het graag."

Een typische werkdag is...

Elke dag is anders, maar over het algemeen starten we elke dag heel informeel met een begroeting. Zeker na het weekend vind ik het belangrijk om bij het team te polsen hoe het met hen gaat. Daarna gaan we meteen over tot de dagtaken. Vragen van het team beantwoorden en hen goed op weg helpen, orde op zaken stellen in de mailbox, telefonische vragen van klanten verwerken enzovoort. Als verantwoordelijke van de commerciële binnendienst houd ik ook de targets die worden opgelegd nauwlettend in de gaten. Daarbij horen natuurlijk ook vergaderingen met onze commercieel directeur en de buitendienst. Elke dag is anders en die variatie maakt het boeiend.

wouter scheers banner image extra

Wat mensen niet weten over mijn job…

Veel mensen denken dat wij enkel prijsoffertes opmaken, maar er komt veel meer bij kijken. Men belt ons uiteraard ook voor prijs- en stockvragen, maar wij volgen orders en accounts op van A tot Z. Verder worden er ook maandelijkse cijfers en statistieken opgemaakt. Veel uitgebreider dus dan enkel offertes opmaken en uitsturen.

Werken bij Coeck is voor mij…

Coeck is niet enkel op papier een familiebedrijf, je voelt het ook echt. Iedereen staat hier heel dicht bij elkaar en dat maakt het leuk werken.

Verder merk je ook dat Coeck een heel vooruitstrevend bedrijf is dat belang hecht aan groei. Niet enkel wat statistieken betreft, maar ook voor de mensen die hier werken. Als je een gezonde dosis goesting en ambitie toont, gaat dat hier niet onopgemerkt voorbij en krijg je  alle kansen die je nodig hebt om mee de koers van je traject te bepalen.