Lokale verankering

Als familiebedrijf hecht Coeck veel belang aan het welbevinden van medewerkers. Hun veiligheid en gezondheid komt op de eerste plaats.
Hetzelfde geldt voor de omwonenden van onze site, met wie we een goede band willen onderhouden.

coeck beeld2 duurzaamheid lokaleverankering 1000x704
 

Veiligheid eerst

Veiligheid gaat boven alles bij Coeck. Voor die van onze medewerkers werd een tool ontwikkeld om de veiligheidsmaatregelen in ons bedrijf te meten en te verbeteren. De tool wees bijvoorbeeld uit dat we qua machineveiligheid tot de absolute top behoren.

Voor de veiligheid van omwonenden lieten we een ontsluitingsweg aanleggen. Daardoor rijdt er nu minder vrachtverkeer door het centrum van Niel. Ook kwam er een fietstunnel voor de ingang van ons bedrijf zodat fietsers en vrachtwagens elkaar niet langer kruisen.

 

Gezondheid bewaken

We waken over de gezondheid van onze werknemers. Via het programma ‘Samen in beweging’ stimuleren we hen om zich te voet of met de fiets te verplaatsen. Een vierde van onze medewerkers fietst dagelijks naar het werk – al dan niet met een fiets die ze via het bedrijf konden leasen. Op de site zelf zijn er bedrijfsfietsen die door ons onderhoudsteam worden gebruikt.

Meer weten?

coeck beeld3 duurzaamheid lokaleverankering 1000x704
coeck beeld4 duurzaamheid lokaleverankering 1000x704
 

Aan de gezondheid van buren willen we bijdragen met groenbuffers: buffers rond onze terreinen waar volkstuintjes in zijn aangelegd. Om stofhinder te voorkomen bevochtigen we de grote stapels zand en andere grondstoffen die op onze site liggen.

Andere investeringen in een goede band met de buurt zijn de sponsoring van lokale initiatieven, zoals het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi in Niel. We organiseren ook bedrijfsbezoeken voor omwonenden. Zo kunnen er rechtstreekse communicatielijnen ontstaan.

 

Duurzaamheid en Coeck

 

Om onze doelstellingen te realiseren, zetten we heel wat concrete projecten op. Download onze duurzame krant en ontdek onze duurzaamheidsinitiatieven.

DOWNLOAD ONZE DUURZAME KRANT