Klimaatimpact van verpakkingen verkleinen

28 april 2022

Om de impact van ons verpakkingsmateriaal op het klimaat terug te dringen, werken we mee aan het programma ‘Circulaire verpakkingen’ van Valipac. Ons doel: tegen 2026 enkel nog werken met verpakkingen die voor 100% uit recyclaatfolie bestaan.

Als leverancier van bouwmaterialen gebruikt Coeck veel verpakkingsmaterialen. Dat kan voorlopig niet anders: bouwproducten moeten droog en zuiver bewaard worden, en de bestaande regelgeving is streng. Om onze klimaatimpact te verkleinen werken we mee aan het programma ‘Circulaire verpakkingen’ van Valipac, de organisatie bevoegd voor industriële en commerciële verpakkingen.

"De aanpassingen die nodig zijn om naar 100% recyclaat te gaan, zijn best uitdagend."

“Een paar jaar geleden bestonden alle Coeck-verpakkingen nog uit nieuwe materialen, nu wordt er al 50% recyclaatfolie gebruikt”, zegt Tom Vanwezer van Valipac. “Tegen 2026 wil Coeck graag naar 100% recyclaat gaan. De aanpassingen die we nu nog voor de boeg hebben, zullen meer inspanningen vragen dan de eerste reeks. Het wordt immers steeds moeilijker om nog aanpassingen te doen die geen negatieve impact hebben op de kwaliteit.”

Degelijke recyclaatmaterialen vinden wordt dan ook een grote innovatie-uitdaging voor de toekomst, die we aangaan in nauwe samenwerking met Valipac.

Terug naar overzicht Volgend artikel