Siergrind

Decoratieve grindsoorten zijn niet weg te denken uit onze opritten of tuinen. In de meeste gevallen wordt deze open verharding gecombineerd met een gesloten bestrating die kan bestaan uit beton, natuursteen, keramiek of andere. Met de diverse grindsoorten van Coeck is er altijd wel een type grind die mooi aansluit bij jouw woning en de materiaalkeuzes die je hiervoor maakt.

 

 

Grindstabilisatie Nidagravel®

Met Nidagravel® grindstabilisatie is wandelen, fietsen, rijden met een rolstoel of met de kinderwagen op grind geen probleem meer. Het grind wordt vastgelegd in de honingraten waardoor het niet meer kan verschuiven. Ontsierende sporen, plassen en kuilen behoren dan ook tot het verleden. Naast het stabiliseren van het grind zal Nidagravel ook de groei van onkruid en plantenwortels tegen gaan door het geotextiel dat aan de onderkant van de mat verlijmd is. 

Hoeveelheid grind

Met of zonder grindstabilisatie, een grindlaag moet steeds minimaal 5 cm bedragen. Grind heeft doorgaans een volumieke massa van 1500 kg/m3. U heeft dus 1500 x 0,05= 75 kg/m2 grind nodig. 

 

 

Wanneer kies je voor siergrind?

De naam van dit materiaal zegt het zelf. Met siergrind kan u eender welke buitenruimte 'sierlijk' vormgeven. Het aanbod grindsoorten bij Coeck is gevarieerd en bestaat zowel uit ronde als gebroken grindsoorten; marmer, leisteen, basalt, kalksteen, kwarts en meer. Afhankelijk van het soort grind is het opgezakt in een verpakking van 20, 25, 40 kg of bigbag.
Budgetvriendelijk Kan wateroverlast voorkomen = waterdoorlatend Eenvoudig in plaatsing Gevarieerd aanbod, ruime keuze Creatieve vrijheid Eenvoudig op te breken of te herstellen Grindstabilisatie voor een esthetische meerwaarde en meer comfort
1

Aandachtspunten wanneer je kiest voor siergrind:

Open verharding, onkruid krijgt kans te ontkiemen (nvt bij Nidagravel).
Kans op groen worden op schaduwrijke plaatsen.
Meer over bestrating in beton.
Meer over keramiek.
Meer over natuursteen.
 

Nieuws over  Siergrind

 
 
 
 
 

Tuincatalogus 2024

 

Alle informatie over ons Tuinassortiment, extra inspiratie en technische informatie kan je terugvinden in onze Tuincatalogus.

Download de nieuwe tuincatalogus