Idro - Waterpasserende oplossingen

Wateroverlast komt steeds vaker voor, precies omdat er steeds meer verharde oppervlakken worden aangelegd. De waterpasserende klinkers van Coeck vormen dé oplossing voor een natuurlijke en efficiënte infiltratie van regenwater. Lees er alles over op deze pagina, van vormgeving tot de werking en plaatsingstips.

 

 

Innovatieve werking

Een bredere voeg voor een betere infiltratie. Dat is waar het bij de waterpasserende klinker om gaat. De specifieke vormgeving met brede nokken zorgt ervoor dat tijdens het leggen er een drainageopening ontstaat. 

Hemelwater infilteert zo langs de klinker, de voegvulling en de straatlaag naar de drainerende fundering. De waterpassering voorkomt de afstroming van het water naar het oppervlak. De onderbuffering, ontworpen voor de draagkracht, slaat het hemelwater op. Infiltratie in de bodem is afhankelijk van de doorlatendheid ervan. Indien de bodem voldoende doorlatend is, kan een knijpleiding vertraagd afvoeren naar een nabijgelegen infiltratiesysteem of rioleringsstelsel.

 

 

Wanneer kies je voor waterpasserende bestrating?

Daar waar wateroverlast een probleem vormt. Locaties waar matig tot geen verkeer komt, zoals opritten, parkeerplaatsen of bedrijfsparkings zijn de ideale plek voor waterpasserende bestrating. Het aanbod bij Coeck varieert in afmetingen, diktes en kleuren. (In eigen productie) vervaardigd volgens de technische voorschriften PTV126 + TR11A, voldoet de drainageopening bij onze klinkers aan het vereiste drainage- of voegenaandeel.
Voorkomt wateroverlast
1
Budgetvriendelijke bestrating
2
Oerdegelijk en robuust
3
Bijzonder maatvast
4
Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen
5
Creatieve vrijheid door diverse legpatronen
6
Bijpassende boordstenen beschikbaar
7

Aandachtspunten bij waterpasserende bestrating:

Niet geschikt voor plaatsen waar veel verkeer komt.
Minder geschikt voor voet- en fietspaden.
In zones waar veelvuldig dooizout gebruikt wordt.
Op winplaatsen voor grondwater.
Meer over bestrating in beton.
Meer over keramiek.
Meer over natuursteen.
 

Nieuws over  Idro - Waterpasserende oplossingen

 
 
 
 
 

Idro - Waterpasserende oplossingen

 

Waterpasserende bestrating helpt bij de natuurlijke infiltratie van regenwater en biedt een efficiënte en esthetische oplossing bij hevige regenval.

Download de catalogus