Waterdoorlaatbare bestrating

Wateroverlast komt steeds vaker voor, precies omdat er steeds meer verharde oppervlakken worden aangelegd. De waterdoorlaatbare klinkers van Coeck vormen dé oplossing voor een natuurlijke en efficiënte infiltratie van regenwater. Lees er alles over op deze pagina, van vormgeving tot de werking en plaatsingstips.

 

 

Innovatieve werking

Een bredere voeg voor een betere infiltratie. Dat is waar het bij de waterdoorlaatbare klinker om gaat. De specifiek vormgeving met brede nokken zorgt ervoor dat tijdens het leggen er een drainageopening ontstaat. 

Hemelwater infilteert zo langs de klinker, de voegvulling en de straatlaag naar de drainerende fundering. De waterdoorlatendheid voorkomt de afstroming van het water naar het oppervlak. De onderbuffering, ontworpen voor de draagkracht, slaat het hemelwater op. Infiltratie in de bodem is afhankelijk van de doorlatendheid ervan. Indien de bodem voldoende doorlatend is, kan een knijpleiding vertraagd afvoeren naar een nabijgelegen infiltratiesysteem of rioleringsstelsel.

 

 

Wanneer kies je voor waterdoorlaatbare bestrating?

Daar waar wateroverlast een probleem vormt. Locaties waar matig tot geen verkeer komt, zoals opritten, parkeerplaatsen of bedrijfsparkings zijn de ideale plek voor waterdoorlaatbare bestrating. Het aanbod bij Coeck varieert in afmetingen, diktes en kleuren. (In eigen productie) vervaardigd volgens de technische voorschriften PTV126 + TR11A, voldoet de drainageopening bij onze klinkers aan het vereiste drainage- of voegenaandeel.
Voorkomt wateroverlast
1
Budgetvriendelijke bestrating
2
Oerdegelijk en robuust
3
Bijzonder maatvast
4
Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen
5
Creatieve vrijheid door diverse legpatronen
6
Bijpassende boordstenen beschikbaar
7

Aandachtspunten bij waterdoorlaatbare bestrating:

Niet geschikt voor plaatsen waar veel verkeer komt.
Minder geschikt voor voet- en fietspaden.
In zones waar veelvuldig dooizout gebruikt wordt.
Op winplaatsen voor grondwater.
Meer over bestrating in beton.
Meer over keramiek.
Meer over natuursteen.
 

Nieuws over  Waterdoorlaatbare bestrating

 
 
 
 
 

Download de catalogus waterdoorlaatbare bestrating 2021

 

Onze catalogus waterdoorlaatbare bestrating 2021 bevat alle informatie over het assortiment, technische kenmerken en plaatsingstips.

download de catalogus