4 topideeën voor een lenteklaar terras

01 maart 2023

Zet die aperitief maar koud, want het zonnetje is in zicht. Hoog tijd om jouw terras onder handen te nemen en te genieten van de langere avonden. Wil je jouw terras een upgrade geven of moet je het terras nog aanleggen? We leggen je hier uit hoe je dat precies voor mekaar krijgt en in geen tijd geniet van de heerlijke lentezon!

GEEF JOUW TERRAS EEN GRONDIGE POETSBEURT 

Voordat je enthousiast al je vrienden optrommelt, delen we graag enkele snelle onderhoudstips om jouw terras weer helemaal proper te krijgen. Je tegels of klinkers te lijf gaan met een hogedrukreiniger is meestal geen goed idee. Zo kan je jouw terras beschadigen.

Klinkers en tegels in beton borstel je regelmatig af en kan je spoelen met zuiver water. Zitten er hardnekkige vlekken op je terras? Gebruik dan een sopje van warm water en natuurlijke zeep. Keramische tegels poets je best met schoon water en eventueel een natuurlijke zeep. Natuursteen kan je best voorbehandelen om de natuurlijke schoonheid van je tegels te bewaren. Krijg je de vlekken écht niet weg? Hiervoor vraag je best advies bij je handelaar of doe-het-zelfzaak.

 

tips assortiment coeck lenteklaar blog 1

 

MIX 'N MATCH 

Iedereen leeft anders. Gelukkig heeft Coeck een groot aanbod aan materialen, kleuren, formaten en afwerkingen. Of je nu een gezellige stadskoer, een zonnig balkon, een klein of een ruim terras hebt, elke buitenruimte kan je in je eigen stijl aankleden. Een ruim assortiment? Dat geeft jou ook de ruimte om te combineren en spelen met vormen. 

Zorg voor een speels effect en baken zones af door verschillende materialen te combineren. Bijvoorbeeld keramische tegels op het terras en siergrind voor het wandelpad. Plaats natuursteen in combinatie met keramische houtimitatie. Of voeg wat extra dimensie toe aan het legpatroon.

 

tips assortiment coeck lenteklaar blog 2

 

KLEIN BUGET, GEEN PROBLEEM

Bij Coeck geven we graag mee vorm aan jouw project. Van het eerste voorontwerp, de productkeuze tot het einde, van ruwbouw tot afwerking. We proberen ook rekening te houden met ieders budget en houden onze producten eenvoudig en betaalbaar. Daarom vind je bij ons nu ook een nieuw assortiment betonnen terrastegels. Net zo mooi, stevig en duurzaam als keramiek of natuursteen, maar aan een veel scherpere prijs. En natuurlijk met de vertrouwde kwaliteit van Coeck!

ONTHARD JE TERRAS EN WEES DROGE ZOMERS TE SLIM AF  

Wateroverlast en extreme weersomstandigheden komen steeds vaker voor: hittegolven veroorzaken watertekorten, hevige regenbuien zorgen voor wateroverlast. Precies omdat er steeds meer verharde oppervlakken worden aangelegd, vindt hemelwater de weg veel moeilijker naar de ondergrond. Nochtans is een verhard oppervlak niet overal nodig.

Waar verharding wenselijk is, kan je kiezen voor de waterpasserende oplossingen van Coeck. Door de specifieke vormgeving met brede nokken ontstaat er tijdens het leggen van de Idro straatstenen en klinkers een bredere voeg. Deze drainageopeningen zorgen ervoor dat regenwater in de bodem kan infiltreren, het grondwater aanvult, droogtestress vermindert en de riool ontlast. Grasbetontegels zorgen dan weer voor een duurzame verharding zonder de grasbegroeiing te verstoren.

Ook siergrind kan fungeren als waterpasserende verharding. Het regenwater kan vlot de bodem infiltreren en zo de lage grondwaterstand verbeteren.

 

tips assortiment coeck lenteklaar blog 3

 

Dromen over een nieuwe buitenruimte is de helft van het plezier. Benieuwd hoe je met Coeck jouw terras de juiste uitstraling kan geven? Laat je inspireren op onze inspiratiepagina of zoek een verdeler in je buurt.

Recent een tuin, terras of zwembad aangekleed met Coeck-producten? Laat het ons weten via marketing@coeck.be. Als we jouw project selecteren, nemen we contact met je op om een ​​professionele fotograaf te sturen.