De verschillende types natuursteen

01 juni 2018

Natuursteen, de naam zegt het zelf, heeft enerzijds door zijn natuurlijke oorsprong maar ook door machinale of handmatige bewerking een verschil in uitzicht.

De tegels worden na verzaging afhankelijk van de afwerking droog of nat geschuurd.
Bij het droog schuren blijft de oorspronkelijke lichte kleur behouden, bij het nat schuren of “verzoeten” bekomt men een diepe donkere kleur en wordt het oppervlak ook gladder. Daarnaast bestaan er ook verschillende afwerkingen zoals getrommeld, gezaagd, gebouchardeerd en Honed and Antic.

Getrommeld

Bij een getrommelde afwerking worden er minieme stukjes van de randen gehamerd zodat dit een verouderd uitzicht geeft. Door hun natuurlijke uitstraling kunnen ze eenvoudig gecombineerd worden met andere materialen en sluiten ze zowel aan bij moderne als traditionele bouwstijlen.
Natuursteen tegel getrommeld

Gezaagd

Gezaagd

Een gezaagde afwerking zorgt voor rechte randen. Dit geeft een strak en modern aspect. Verzaagde tegels worden afhankelijk van de herkomst licht of matig verzoet waardoor ze een natuurlijke donkere kleur krijgen. Door hun strakke uitstraling sluiten deze tegels perfect aan bij de moderne woningbouw.

Gebouchardeerd

Het oppervlak van een gebouchardeerde tegel is een gehamerd oppervlak. Zo krijgt de tegel een uitgesproken look en bovendien ook hoge antislip eigenschappen. Hij vindt zijn toepassing dan ook vooral bij zwembaden en vijvers. Een verzoete randafwerking geeft een extra dimensie aan de tegel.
gebouchardeerde tegel

honed & antec tegels

Honed and Antic

Tot slot Honed and Antic, deze tegel heeft een verouderd en licht verzoet oppervlak dat dan weer perfect aansluit bij rustieke woningen, zowel binnen als buiten.

 

Gerelateerde producten en categoriën