Onderhoudstips voor natuursteen

01 juni 2018

Een natuursteen vloer is erg duurzaam, slijtvast en met de juiste onderhoudsproducten makkelijk te onderhouden. Enkele praktische tips om de natuurlijke schoonheid van je tegels te behouden. 

Om vocht- of vlekindringing te beperken kan u een preventief impregneermiddel of coating voor natuursteen aanbrengen. Door deze producten wordt de erosie van de steen aanzienlijk vertraagd en hetzelfde geldt voor aantasting door luchtvervuiling, zure regen en uitwerpselen van vogels, hierdoor zal uw terras of vloer langer proper blijven en ook langer zijn kleur behouden.

Voor regelmatig onderhoud is reinigen met water en een goede schrobbeurt het eenvoudigst. Hierdoor wordt het vuil zacht en kan het afgespoten worden. Eventueel kan u een natuurlijke zeep of een reinigingsproduct gebruiken dat geschikt is voor natuursteen.

Indien er vlekken in het oppervlak zijn ingedrongen zoals bv. vetvlekken, olievlekken, wijnvlekken,… dan dient men een vlekabsorbeerder te gebruiken. Dit zijn speciale producten die de vlek uit de steen absorberen. Raadpleeg hiervoor steeds een professionele verdeler alvorens deze producten te gebruiken.

Kleine krasjes in het oppervlak kunnen worden weggewerkt met boenwas en een polijstmachine.

Gerelateerde producten en categoriën