Coeck neemt tegelfabrikant Rodal over

07 juni 2022

Met de recente overname van tegelfabrikant Rodal geven we een nieuwe impuls aan onze collectie betontegels. Het resultaat is een verrassend assortiment aan terrastegels in kwaliteitsbeton, de ideale keuze voor terrassen, tuinpaden en inritten.

SOORTEN BETONTEGELS

Als het op je tuin aankomt, wil je mogelijkheden. Je vindt bij Coeck verschillende afmetingen, kleuren en hebt keuze uit verscheidene oppervlaktestructuren. De tegels bestaan uit een sterke onderlaag met bovenaan een sierdeklaag, samengesteld uit kleurechte natuursteen granulaten. De betontegels voelen zich hierdoor perfect thuis bij elke stijl van woning en tuin: modern, klassiek, rustiek of eigentijds, van een landelijk perceel tot een gezellige stadstuin of compact dakterras. Combineer de tegel met hout bij een moderne bouwstijl of ga voor een ruwe, industriële afwerking. Het resultaat? Een buitenruimte om van te genieten.

BUDGETVRIENDELIJK PRODUCT

Betontegels zijn niet alleen sterk en vorstbestendig, maar ook economisch interessant. Ze zijn zo ook de meest budgetvriendelijke optie voor je terras en het perfecte alternatief voor keramische tegels of natuursteen.

DUURZAAM EN ONDERHOUDSVRIENDELIJK

Minstens even belangrijk is hoe lang je van je tegels kan blijven genieten. Tegels in beton? Dan mag je er zeker van zijn dat je voor één van de meest duurzame materialen kiest. Het product is sterk, slijtvast, gaat lang mee en is bovendien eenvoudig te onderhouden. Je terras geregeld schoonmaken met zuiver water en natuurlijke zeep is voldoende. Voor hardnekkig vuil kan je een terrasreiniger gebruiken.

BETONTEGELS MET BESCHERMENDE TOPLAAG

In het vernieuwde assortiment werden ook tegels met een transparante coating opgenomen. De toplaag zorgt voor waterafstotende eigenschappen en biedt extra bescherming tegen vlekken en krassen. Zo is de tegel nog eenvoudiger om schoon te maken. Een slimme keuze voor wie vlekkeloos wil genieten van het buitenleven.

NIEUWIGHEDEN

Onze toplagen gebruiken bindmiddelen met sterk verminderde CO2-emissie, zoals CEM III-cement, wat aanzienlijk milieuvriendelijker is dan het traditionele CEM I. Daarnaast wordt hydrofoberingsmiddel toegepast om de wateropname van de tegels te verminderen, waardoor ze beter bestand zijn tegen vorst en minder kans op haarscheuren hebben. Om scheurvorming te voorkomen, worden de tegels bewaard in een geacclimatiseerde ruimte met gecontroleerde temperatuur en vochtigheid, wat de kwaliteit en duurzaamheid waarborgt. 

Gerelateerde producten en categoriën