Welk siergrind past het best bij mijn woning?

01 augustus 2023

Siergrind is een populair materiaal voor in de tuin of op de oprit. Het is mooi, onderhoudsarm en ook nog eens milieuvriendelijk. De keuze voor een bepaald siergrind is vooral afhankelijk van uw persoonlijke smaak en van de stijl van uw woning.

Wij kunnen u helpen bij het maken van uw keuze voor een steentjes oprit met enkele tips:


1. FORMAAT

Gebruik voor opritten en tuinpaden een siergrind met kleiner formaat. Het beste kies je voor een kaliber tussen de 7 en 20 mm. 8/16 is een veelgebruikte maat voor opritten. Kleinere steentjes (dan 8 mm) gaan snel tussen de banden zitten en grotere kalibers zijn weer onprettig om op te wandelen of berijden. Wanneer je nidagravel gebruikt is het maximum kaliber van het siergrind 16 mm.

 
2. KLEUR

Siergrind voor je steentjes oprit bestaat in talloze kleuren. Er zijn dan ook veel combinatie mogelijkheden.
Heb je een donkere gevel, creëer dan een mooi contrast met een licht siergrind zoals de Gebroken Carrara, dit zorgt voor een heldere frisse uitstraling.
Bij een lichtere gevel kan je dan weer voor het omgekeerde effect gaan en kiezen voor een donkerder grind zoals Nero Basalt.
Wil je een mediteraanse sfeer dan zorgen gele siergrinden zoals Yellow SunGres Geel, Taunus Geel of Rossini voor een echt vakantiegevoel. Ze geven ook een mooi contrast met beplanting.
Bij een moderne woning wordt vaak gekozen voor grijs siergrind. Gletsjer Blue, Kalksteenslag en Porfier grijs zijn hier een perfect voorbeeld van.
Heb je een landelijke en rustieke woning dan kunnen rode siergrinden als Royal Rouge een extra sierlijke toets geven.

3. VORM

Het spreekt voor zich dat rond siergrind aangenamer is om over te stappen, zeker als je dat blootvoets wil doen, hiervoor zijn onze Beach pebbles perfect. Sommige grindsoorten zijn door de natuur mooi afgerond, maar de meeste worden machinaal rond gemaakt, dat maakt het meestal wel duurder. Voor een steentjes oprit kun je zowel ronde als gebroken siergrind nemen maar dit laatste zal beter blijven liggen en minder snel onder de banden uitspringen.

Gerelateerde producten en categoriën