Een extra schouderklopje op Complimentendag

Een extra schouderklopje op Complimentendag

Werken bij Coeck? Dat is samen werken aan een positieve feedbackcultuur. Elke dag aandacht schenken aan elkaar en het werk is belangrijk. Sinds enkele jaren worden onze medewerkers dan ook extra in de bloemetjes gezet tijdens Nationale Complimentendag.

Een compliment geven, positieve feedback bezorgen, een duwtje in de rug krijgen of een hart onder de riem steken. Het lijkt erg vanzelfsprekend, maar stiekem doen we het toch te weinig. Op 1 maart is het complimentendag – officieel zelfs Wereldcomplimentendag – en dat vieren we bij Coeck ieder jaar. Het is een dag waar stilgestaan wordt bij het geven en ontvangen van complimenten. Geen betere dag om eens wat meer complimenten uit te delen op de werkvloer.

HOE VIERT COECK COMPLIMENTDAG? 

Een dag die we graag aangrijpen om de collega’s of teams extra in de verf te zetten en waardering te tonen. Ieder teamlid krijgt een persoonlijk, handgeschreven compliment van zijn leidinggevende. Daarnaast kunnen collega’s onderling leuke complimenten schrijven. Dit zorgt keer op keer voor extra positiviteit, een boost voor de motivatie en de bevordering van de werksfeer.  

ELKE DAG ZOU COMPLIMENTENDAG MOETEN ZIJN

Van complimenten ontvangen en geven worden we gelukkiger, krijgen we meer zelfvertrouwen en het versterkt ons mentaal welbevinden. Een Complimentendag vieren op de werkvloer is fantastisch, complimenten geven aan collega’s is belangrijk. In een gezond bedrijf bewaar je je lovende woorden echter niet tot die ene dag. Laat dus niet alleen 1 maart, maar elke dag Complimentendag zijn!