Hello Coeck: Onze app voor interne communicatie

Hello Coeck: Onze app voor interne communicatie

Hello wie? Hello Coeck! Eind 2021 lanceerden we de Hello Coeck-app, een bedrijfseigen digitale communicatieassistent voor het verspreiden van allerlei bedrijfsnieuws. Dankzij deze nieuwe applicatie hebben alle medewerkers nu vanop afstand én op een informele manier de laatste bedrijfsweetjes, info over nieuwe collega’s of events binnen handbereik. 

VAN VEEL KANALEN NAAR ÉÉN APP

Het is verleden tijd met het opmaken van berichten via verschillende kanalen. De klassiekers zoals e-mail, tv-schermen of een affiche op een prikbord werden vaak te laat gelezen. Integraties - zoals het inschrijven voor events - moest via externe platformen. Daarom ging Coeck op zoek naar een partner om dit proces te stroomlijnen. Samen met een bedrijf, gespecialiseerd in het ontwikkelen van communicatieplatformen, werkten we een Coeck-app uit. Met deze app kunnen we directer met onze medewerkers communiceren. Dat verbetert zowel de betrokkenheid als het welzijn.

Hello Coeck verzamelt alle communicatiekanalen tot één gebruiksvriendelijk dashboard. Elke medewerker beslist trouwens zelf via welk kanaal ze geïnformeerd willen blijven: werk- of privé e-mail, Whatsapp, een SMS of rechtstreeks via de app op smartphone of desktop. Niet onbelangrijk: men is absoluut niet verplicht om de app ook nog na de uren te bekijken.

"Met de Hello Coeck-app kunnen we directer met alle collega's communiceren. Dit verbetert zowel de betrokkenheid als het welzijn."

DUIDELIJKE INFORMATIE OP HET JUISTE MOMENT

Met de Hello Coeck-app willen we bedrijfsnieuws delen, maar ook onze medewerkers verbinden. Men kan berichten toejuichen of een reactie neerpennen. Iedere medewerker heeft bovendien zijn eigen profiel, met een profielfoto en ruimte voor wat info over zichzelf. Deze profielfoto's worden op hun beurt gebruikt bij de onboarding van nieuwe collega's om het team voor te stellen. Daarnaast krijgen medewerkers uitnodigingen voor evenementen en opleidingen via de app of worden nieuwtjes op het vlak van HR, veiligheid en innovatie onder de aandacht gebracht. Na twee maanden had 95% van onze medewerkers de app al geïnstalleerd. Dat is een groot succes.

En zo blijkt Coeck helemaal mee met haar tijd te zijn en zetten we weer een stap vooruit in de digitalisering van ons bedrijf.