Onze mensen: Kjell Van de Voorde en Dirk van de Velde

Covarte is een zusterbedrijf van Coeck, waar de nadruk vooral ligt op maatwerk en de manuele afwerking van de producten.


Ik werk bij Covarte sinds...

Dirk: Covarte bestaat intussen 4 jaar en telt binnen de machineafdeling 18 medewerkers. Ik werk al 20 jaar bij Coeck als machineoperator en was één van de eerste medewerkers die bij Covarte aan de slag kon gaan.

Kjell: Ik werk al 9 jaar bij het bedrijf, waarvan 5 jaar in het magazijn van Coeck. Ik startte kort na Dirk op bij Covarte en ben intussen ook teamleader. Ik was op zoek naar iets nieuws na enkele jaren in het magazijn. Eén van de collega’s suggereerde om te solliciteren bij Covarte en ik mocht starten aan de machines.

Het eerste half jaar kregen we de mogelijkheid om bij de machineleveranciers opleidingen te volgen. Ik deed dan ook vanalles in het begin. Het maatwerk en de manuele afwerking bij Covarte beviel me onmiddellijk heel goed. Intussen heb ik ook de kans gekregen om teamleader te worden in de dagshift.

Een typische werkdag is...

Kjell: Mijn dag begint altijd met te kijken naar wat afgewerkt is tijdens de vorige shift en hoe ver we staan met bepaalde orders. Aan de hand hiervan geef ik door aan de operatoren wat er die dag moet gebeuren. Daarnaast zit er ook een deel administratie in mijn job en contacten met de klanten. Elke dinsdag hebben we een teammeeting. Ideeën en problemen van de operatoren, voorstellen, dingen die opgevolgd moeten worden, worden dan allemaal besproken.

Dirk: Mijn dag verloopt iets anders. Kjell stuurt elke dag de planning door en we verdelen het werk volgens de opgestelde planning. Aangezien ik ook alle opleidingen heb gekregen en met alle machines kan werken spring ik overal in en kan ik de collega’s bijstaan die vragen of problemen hebben. Dit vind ik leuk aan de job: samen dingen maken. 

onze mensen getuigenis covarte

Werken bij Covarte is voor mij...

Dirk: Hier bij Covarte ligt de nadruk op een andere soort afwerking, meer op maat van de producten. Wat beide bedrijven wél gemeen hebben is dat ze heel sterk zijn in wat ze doen. De groei die Coeck in de laatste 20 jaar en Covarte de laatste vier jaar heeft gemaakt toont dit wel aan. Je kan hier als werknemer ook echt meegroeien.

 

"Je kan hier als werknemer echt meegroeien."

 

Kjell: De meeste collega’s zijn geboeid door de producten van Covarte en Coeck. Je moet interesse hebben in wat je doet en wat we maken. Het werken met de machine kan je leren als de interesse er is om nauwkeurig werk af te leveren. Iedereen hier denkt mee na over hoe de machines zo goed mogelijk kunnen worden ingesteld op basis van de plannen en de tekeningen die we krijgen. We kunnen dan al eens overleggen en samen kijken hoe we bepaalde zaken moeten aanpakken. Door die interesse voor het vak weet iedereen goed wat er moet gebeuren en wat er verwacht wordt. Hierdoor krijg je ook een sfeer die minder strikt wordt ervaren en goed zit. Als teamleader probeer ik zo open mogelijk te communiceren om dit zo te houden.

Het leukste aan werken bij Covarte vind ik...

Dirk: Ik amuseer mij hier rot. Ik wil met zin komen werken en naar huis gaan. Zoals Kjell al opmerkt is dit iets waar je zelf aan moet werken. Er zijn verschillende soorten mensen met hun eigen sterktes. Als er problemen zijn is het altijd fijn om samen te kijken naar het probleem en een oplossing te vinden.