Onze mensen: Johan Uit den Houwen

Johan werkt 17 jaar bij Coeck binnen de groep persen en is daarmee één van de collega‚Äôs met de meeste ervaring. Zijn verhaal bij Coeck lees je hier.


Bij Coeck ben ik verantwoordelijk voor...

Ik werk als operator binnen de groep Persen. Als productieoperator van de betonpersen ben ik verantwoordelijk voor de productie van verschillende producten zoals betonblokken, betonklinkers,… Ik werk ondertussen al 17 jaar bij Coeck en steeds binnen dezelfde groep. Daarmee ben ik één van de collega’s met de meeste ervaring.

Mijn collega’s weten wat ze aan mij hebben, en omgekeerd ook. Binnen onze groep werk je in tandem met één van de collega’s. Elke twee uur wissel je tussen het werk aan de pers binnen en het vervoeren van de stock met de heftruck buiten. Overleggen over wat er allemaal is gebeurd en waar moet op gelet worden is dan ook noodzakelijk.

Een typische werkdag is...

Aan de pers moet je verschillende zaken in de gaten houden zoals de vochtigheid van de blokken, de hoogte en de marges. Afhankelijk van de kwaliteit van grondstoffen moet je dan met de instellingen van de machine spelen. Dit lukt de ene dag al beter dan de andere en vergt soms veel inspanning. Wanneer je er dan toch in slaagt om de juiste kwaliteit product af te leveren weet je weer waarom je het doet en daar kan ik echt mijn energie uit halen.

johan uit den houwen banner image extra

Daarna vervoer je de goederen met de heftruck naar de juiste stockageplaats. Die wissel naar buiten na 2 uur aan de machine zorgt voor de nodige afwisseling in de job.

Ondanks de vele investeringen die Coeck doet in het machinepark is het noodzakelijk om tijdens het laagseizoen een maand revisie van de machines in te plannen voor onderhoud en schoonmaak. Je mag dus zeker niet vies zijn van fysiek zwaar werk en om je handen vuil te maken. Zoals ik altijd zeg:


"Je werkt wel bij Coeck, maar niet in een koekjesfabriek."

Ik hou ervan om kennis door te geven en de jongere collega’s te begeleiden. Dankzij mijn ervaring mag ik dan ook de nieuwkomers opleiden. Een opleiding is een must als je met grote machines als persen mag werken. Dit zijn geen machines waar iedereen mee kan werken, maar als je wil werken en je kan logisch nadenken, dan kan je hier bij Coeck alles leren.