Onze mensen: Raf de Wit

Met 30 jaar ervaring als hoofd van de technische dienst heeft Raf nog steeds dezelfde passie als toen hij startte.


De verantwoordelijkheden van ons team...

Ik ben al 30 jaar hoofd techniek bij Coeck. Het team bestaat momenteel uit 4 vier elektrotechniekers, zes mechaniekers en drie techniekers die verantwoordelijk zijn voor de gebouwen.

Mijn keuze om te starten waren gedreven door mijn passie voor techniek en de vrijheid die je krijgt binnen Coeck. Als er problemen zijn moeten deze worden opgelost, hoe dit gebeurt maakt niet uit.

Een typische werkdag is...

Een goed gevulde dag, maar nooit voorspelbaar. Dagelijks is er een ploegvergadering om te overlopen wat er in de vorige shift is gebeurd, welke taken er liggen en wie deze opneemt. Ook voor plotse storingen zijn we altijd bereikbaar. We helpen elkaar als we vastzitten met een probleem. Iedereen heeft altijd back-up. Ook als er na de uren iets niet zou lukken ben ik altijd bereikbaar. ‘Samen uit, samen thuis!’. Ook na 30 jaar is dat gevoel van een familiebedrijf er nog altijd. Ik herinner me nog een moment dat we tot ’s nachts zaten te werken en dat de grote baas met frieten afkwam.

Wat mensen niet weten over onze dienst...

Door de vele machines binnen Coeck is een job bij onze technische dienst heel gevarieerd. De ene dag werk je aan kranen of bulldozers, de dag erna kan je bezig zijn met een pers of verpakkingsmachine. Daarnaast is Coeck ook constant bezig met investeringen in nieuwe machines en uitbreidingen wat ook voor extra uitdagingen zorgt als technieker. Het is natuurlijk wel positief dat het management altijd openstaat voor feedback en voorstellen van onze kant.

 

"Als deel van de technische dienst kom je in het hele bedrijf."