Onze mensen: Jannes Eyckmans en Raf de Wit

Bijna 30 jaar verschil tussen hun eerste werkdag, maar met dezelfde passie voor techniek.


De verantwoordelijkheden van ons team...

Raf: Ik ben al 30 jaar hoofd techniek bij Coeck. Jannes, een vriend van mijn zoon, is sinds anderhalf jaar ook deel van het team dat momenteel bestaat uit 4 vier elektrotechniekers, zes mechaniekers en drie techniekers die verantwoordelijk zijn voor de gebouwen.

Ondanks de bijna 30 jaar verschil tussen hun eerste werkdag, is de reden voor onze keuze dezelfde: de passie voor techniek en de vrijheid die je krijgt binnen Coeck. Als er problemen zijn moeten deze worden opgelost, hoe dit gebeurt maakt niet uit.

Een typische werkdag is...

Raf: Een goed gevulde dag, maar nooit voorspelbaar. Dagelijks is er een ploegvergadering om te overlopen wat er in de vorige shift is gebeurd, welke taken er liggen en wie deze opneemt. Ook voor plotse storingen zijn we altijd bereikbaar. We helpen elkaar als we vastzitten met een probleem. Iedereen heeft altijd back-up. Ook als er na de uren iets niet zou lukken ben ik altijd bereikbaar. ‘Samen uit, samen thuis!’. Ook na 30 jaar is dat gevoel van een familiebedrijf er nog altijd. Ik herinner me nog een moment dat we tot ’s nachts zaten te werken en dat de grote baas met frieten afkwam.

Jannes: Ook nu zit het groepsgevoel goed. Iedereen uit het team is ongeveer even oud en komt goed overeen. Het gebeurt dan ook wel eens dat er na de uren wordt afgesproken om iets te drinken of iets samen te doen.

onze mensen getuigenis technische dienst

Wat mensen niet weten over onze dienst...

Raf: Door de vele machines binnen Coeck is een job bij onze technische dienst heel gevarieerd. De ene dag werk je aan kranen of bulldozers, de dag erna kan je bezig zijn met een pers of verpakkingsmachine. Daarnaast is Coeck ook constant bezig met investeringen in nieuwe machines en uitbreidingen wat ook voor extra uitdagingen zorgt als technieker. Het is natuurlijk wel positief dat het management altijd openstaat voor feedback en voorstellen van onze kant.

 

"Als deel van de technische dienst kom je in het hele bedrijf."

 

Jannes: In het hoogseizoen kan het druk worden door de extra shiften die gedraaid worden, maar je haalt dan ook wel veel voldoening uit je job. Als er iets in de prak draait en je krijgt een machine terug aan de praat geeft dat voldoening. Je ziet direct resultaat van je werk. Je komt bovendien met iedereen in het bedrijf in contact, we kennen iedereen.