Coeck behaalt prestigieus ‘Cradle to Cradle’-certificaat

28 april 2022

In oktober 2021 staken we een bronzen Cradle to Cradle-certificaat op zak, in het kader van de werf voor het gloednieuwe ZIN-gebouw van de Vlaamse overheid. Tegen 2025 willen we naar het zilveren niveau gaan.

Volgend jaar nemen tal van Vlaamse ambtenaren hun intrek in het nieuwe ZIN-gebouw in Brussel, een renovatie van de WTC-torens in de Noordwijk. Ook Coeck werkt mee aan de ZIN-werf. Om tegemoet te komen aan de circulariteitsvereisten van de opdrachtgever hebben we een bronzen Crade to Cradle-certificaat behaald voor onze producten. Het science based certificatiesysteem bevestigt dat die optimaal kunnen functioneren in een circulaire economie.

"We haalden het certificaat in een periode van amper 3,5 maanden. Dat is bijzonder snel."

“Het ZIN-project legt de lat erg hoog op het vlak van circulariteit en duurzaamheid”, zegt Wouter Scheers, department manager bij Coeck. “Zo wordt het puin van het oude gebouw, dat vroeger op de site stond, verwerkt en opnieuw gebruikt als hoogwaardig beton voor het nieuwe gebouw. Minstens 90% van de gebruikte materialen op de werf moest Cradle to Cradle gecertificeerd – en dus herbruikbaar – zijn.”

“Het behalen van het Cradle to Cradle-keurmerk was al langer een doelstelling. De ZIN-werf bracht alles in een stroomversnelling. In oktober 2021 behaalden we het bronzen certificaat, na een periode van amper 3,5 maanden. Dat is bijzonder snel. Tegen 2025 willen we naar het zilveren niveau gaan.”

Terug naar overzicht