Erkenning

Onze inspanningen voor een duurzame bedrijfsvoering laten we zoveel mogelijk erkennen door externe organisaties.
Coeck wil een duurzaam bedrijf zijn en komt daarmee naar buiten. Een overzicht van onze certificaten en erkenningen.

coeck duurzaamheid erkenning cradletocradle
 

Cradle to Cradle

Een erkenning waar we erg trots op zijn is ons bronzen Cradle to Cradle-certificaat. We behaalden dat in 2021, in het kader van de ZIN-werf van de Vlaamse overheid waar we aan meewerken. Cradle to Cradle is een keurmerk voor duurzame producten en processen. Het toont aan dat die gezond zijn, milieuvriendelijk en herbruikbaar, of recycleerbaar.

Meer weten?
 

ISO14001

Sinds 2013 hebben we altijd een ISO14001-certificaat behaald. Dat is de internationale norm om milieuprestaties te verbeteren en de kwaliteit van je milieumanagementsysteem aan te tonen. De ISO-standaard bestaat uit een reeks regels en voorschriften over hoe een organisatie procesmatig milieurisico’s kan beheren.

coeck duurzaamheid erkenning iso
coeck duurzaamheid erkenning benor
 

BENOR-label

Met dit certificaat tonen we jaar na jaar aan dat duurzaamheid en kwaliteit hand in hand kunnen gaan. Het is een kwaliteitslabel dat zekerheid over de technische vereisten van bouwmaterialen geeft. Aan het label zijn grondige controles onder toezicht van een externe organisatie verbonden. Voor Coeck betekent dat 30 onaangekondigde controles per jaar.

 

Filip De Goede-prijs

Deze prijs ontvingen we in 2015 voor onze inspanningen om een modal shift naar binnenvaart te realiseren en meer palletten per schip te vervoeren. De prijs bekroonde ons als ‘de meest verdienstelijke onderneming van Vlaanderen op het vlak van binnenvaart’.

coeck duurzaamheid erkenning filipsdegoede

 

Duurzaamheid en Coeck

 

Om onze doelstellingen te realiseren, zetten we heel wat concrete projecten op. Download onze duurzame krant en ontdek onze duurzaamheidsinitiatieven.

DOWNLOAD ONZE DUURZAME KRANT