Onze mensen: David Van Sandvliet

David is sinds enkele maanden in dienst bij Coeck. Hoe verliepen zijn eerste maanden binnen de productie?


Bij Coeck ben ik verantwoordelijk voor...

Ik ben sinds negen maand productiearbeider, vervangende teamverantwoordelijke en operator vulling binnen de groep afzakmachines. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor het omstellen van de zakken, het oplossen van kleine technische storingen, het aansturen van een klein team en dat ervoor zorgen dat de producten aangevuld worden en de lijn blijft draaien.

"Je kan je job zelf zo uitgebreid maken als je wil."

Wat mensen niet weten over mijn job...

Voor ik startte wist ik nog niet hoeveel afwisseling er werkelijk is. De job is meer dan naast een lijn lopen. Je moet ook technisch voldoende bagage hebben om storingen te kunnen oplossen. Onmiddellijk kreeg ik veel verantwoordelijkheid om de productie te laten lopen en ervoor te zorgen dat de silo’s gevuld werden. Je kan je job zelf zo uitgebreid maken als je wil. Als je breder kijkt dan je eigen lijn zijn er vele kansen die je kan grijpen. Op die manier kon ik op negen maand al veel verschillende zaken doen. Bij mijn opstart wist ik bijvoorbeeld ook niet dat ik hier momenteel met een heftruck zou rondrijden en een klein team zou aansturen.

david van sandvliet banner image extra

Het moment waarop ik het meest trots ben...

Normaal gezien is het laagseizoen het moment om mensen verder op te leiden en bij te scholen. Op die manier kunnen we ons voorbereiden op het hoogseizoen. Door COVID was mijn opleiding een beetje korter dan gewoonlijk waardoor ik zelf veel on-the-job heb geleerd. Gelukkig kon ik rekenen op de hulp van collega’s om met hen mee te lopen en te leren. Zij hielpen mij wanneer ik hulp nodig had. Door mezelf ook genoeg uit te dagen kon ik snel zelfstandig werken en heb ik mijn job ook deels zelf kunnen vormen.