Onze mensen: Geoffrey Delcourt

Geoffrey is sinds mei 2021 aan de slag bij Covarte, een zusterbedrijf van Coeck, waar de nadruk vooral ligt op maatwerk en de manuele afwerking van producten.


Bij Coeck ben ik verantwoordelijk voor...

Ik ben bij Covarte aan de slag als tekenaar calculator, voornamelijk met focus op het maatwerk voor de zwembaden. Dat houdt in dat ik de technische tekeningen en offertes opmaak, orders verwerk en verder ben ik ook verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding naar productie toe.

Ik had al ervaring met het opmaken van offertes, maar het technisch tekenen was nieuw voor mij toen ik bij Covarte startte. Een aspect dat me al langer aansprak, maar nog nooit had kunnen doen. Toen ik die kans bij Covarte kreeg, greep ik die uiteraard met beide handen. Ik werd vanaf dag één goed begeleid door mijn collega’s, en ook dankzij de vele vragen van klanten leerde ik op korte termijn enorm veel bij over onze producten en manier van werken.

Een typische werkdag is...

Ik start mijn dag met een kop koffie en dan ga ik meteen aan de slag met mijn mailbox die ik volgens prioriteit verwerk. Afhankelijk van de vragen die zijn binnengekomen, begin ik met het uittekenen van een zwembad of stel ik een offerte op.

"Bij Covarte krijg je de ruimte en vrijheid om zelfstandig te werken."

 

Niemand die de hele dag meekijkt over je schouder en bepaalt wat je wanneer moet doen… Daar hecht ik veel belang aan. Zo leer je ook prioriteiten stellen en op een verantwoordelijke manier om te gaan met je werk

Wat mensen niet weten over mijn job…

Het is vaak moeilijk om te begrijpen dat het echt over millimeterwerk gaat. Stel: je legt tegels rond een zwembad, en elke tegel is een millimeter te kort, dan kom je op het einde van de rit wel enkele centimeters tekort. Daardoor komt het geheel niet meer mooi uit en moet je opnieuw beginnen. Nauwkeurigheid en precisie zijn dus heel belangrijk in mijn job. Het moet gewoon goed en juist zijn. Daar haal ik voldoening uit.

Het moment waar ik het meest trots op ben…

Een tijdje geleden plaatste een nieuwe klant een eerste bestelling die ik van A tot Z mocht opvolgen. Dat was voor mij de uitgelezen kans om het volledige traject te doorlopen met enerzijds een klant die onze manier van werken niet kende, en anderzijds wij die hun verwachtingen nog moesten aftoetsen. Dat de levering van die bestelling vlekkeloos verliep, was voor mij de kers op de taart.

Werken bij Covarte is voor mij…

Ik had eerst een beetje schrik om in zo’n groot bedrijf terecht te komen, maar eigenlijk hangt hier een heel familiale sfeer waar alle collega’s aan hetzelfde zeel trekken. Je aanwezigheid verdwijnt hier absoluut niet in de massa, en elke collega wordt gewaardeerd voor het werk dat hij of zij doet. Het gevoel dat je onmisbaar bent, dat vind ik erg fijn.