Onze mensen: Dirk de Maeyer

Dirk werkt bij Coeck als operator binnen de groep Premix. Benieuwd naar zijn verhaal bij Coeck?


Bij Coeck ben ik verantwoordelijk voor...

Ik werk bij Coeck als operator binnen de groep Premix. Hier produceren we voorgemengde mortels, zorgen we voor het opzakken van de producten en vervoeren we de geproduceerde goederen naar de juiste plaats op de site.

Vier jaar geleden werd ik als operator aangenomen na een interimperiode. Ik werk hier nog steeds even graag als op mijn eerste dag. Een belangrijke factor is natuurlijk dat ik op 10 minuten van mijn werk woon. In een ploegensysteem is dit een groot voordeel, zeker tijdens het hoogseizoen wanneer er ook ’s nachts geproduceerd wordt.

"Operator zijn is meer dan achter je machine staan."

 

Ik sta momenteel ook aan het hoofd van een ploeg. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ik iedereen voortdurend aan het bevelen ben. Ik ben wel het aanspreekpunt als er een probleem is. Maar eigenlijk weet iedereen wat er moet gebeuren en neemt initiatieven om ervoor te zorgen dat alles gebeurd is tegen het einde van de shift. De familiale sfeer tussen de collega’s en het feit dat iedereen elkaar goed kent zorgt er dan ook voor dat we elkaar goed aanvullen.

Ook de relatie met de leidinggevenden is heel goed. Iedereen is vrij om ideeën naar voor te brengen en voorstellen te doen voor verbeteringen. Deze worden opgepikt door de leidinggevenden en zij gaan hiermee aan de slag.

20200918 coeck mathiashannes 51

Wat mensen niet weten over mijn job...

Sinds kort zijn we overgeschakeld op een volledig nieuwe machine. Hierdoor is er veel veranderd in het proces. Veel meer computergestuurd en automatisch. Ik leer momenteel dus nog elke dag bij en heb een heel afwisselende job. Ik zorg er ’s morgens voor alle producten aanwezig zijn en start de oven en de menger op als er bepaalde producten moeten worden bijgemaakt. Ik zet ook alle machines klaar voor opstart door via de computer de producten voor de samenstelling aan te duiden. Hier kunnen we ook volgen of alles goed verloopt en worden we gewaarschuwd in het geval dat er problemen zijn.

Gelukkig sta ik niet de hele dag aan de machine. Als operator moet je bijvoorbeeld ook met de heftruck goederen vervoeren, buiten werken en opruimen. Er is altijd werk genoeg!