Onze mensen: stagiairs Jelle & Tibo

Studenten uit verschillende opleidingen kunnen bij ons stage lopen. Zowel Tibo als Jelle konden zich de voorbije maanden volledig gooien en meedraaien in het leven zoals het is bij Coeck. Jelle versterkte de commerciële binnendienst als bachelorstudent Internationaal ondernemen (Karel De Grote Hogeschool). Tibo stond als bachelorstudent Elektromechanica (Artesis Plantijn Hogeschool) bij de technische afdeling. Hun ervaring? Daar lees je hier meer over.

Je eerste werkervaring opdoen, spannend! Wat waren zoal je taken?

Jelle, commerciële binnendienst: Ik ben gestart met een marktonderzoek. Hierbij heb ik het assortiment van Coeck vergeleken met concurrenten in België en Frankrijk en vergeleek ik verschillende isolatieproducten. Daarnaast is Coeck ook bezig met duurzaamheid, dus voerde ik ook een duurzaamheidsonderzoek uit. Met mijn stagebegeleider Anthonie, Business Developer, ging ik naar Duitsland, in de buurt van Aken, om winkels te prospecteren en het assortiment te vergelijken. Verder heb ik offertes opgemaakt en klantenbestanden bijgewerkt.

Tibo, technische dienst: Ik werkte aan mijn bachelorproef terwijl ik meedraaide op de technische dienst. Bij een storing aan een machine ging ik deze oplossen. Hierbij moest ik onderdelen opmeten en optekenen in een programma zodat de onderdelen gemaakt en vervangen konden worden. Mijn bachelorproef ging over de ontstapelaar voor europalletten die ze bij Coeck gebruiken. Hiervoor verbeterde ik het ontwerp en hielp ik bij de montage ervan.

Een typische werkdag is...

Jelle: Mijn werkdag startte steeds om 09u00. Mijn stagebegeleider gaf mij de taken die ik ’s avonds indiende. De dag erna bespraken we de resultaten waarbij ik ook altijd mijn mening mocht geven. Woensdag en donderdag werkte ik van thuis uit. Om 17u00 kon ik mijn werkdag afsluiten.

Wat heb je tijdens je stage bijgeleerd?

Jelle: Ik heb vooral geleerd structuur in mijn leven te creëren. Ik had dagelijks dezelfde uren waardoor ik steeds een vrij weekend had zonder zorgen. Ook het deels volwassen worden en vragen durven stellen was een belangrijk aspect.

Tibo: Samenwerken met andere mensen en problemen correct aanpakken van begin tot einde. Ik heb geleerd om te starten met een werkinstructie van een revisie. Daarna deed ik zelf de revisie en hield ik bij hoe alles verliep. Ik heb ook veel in de praktijk bijgeleerd.

stagairs coeck

 

Wat was het leukste moment van je stage?

Tibo: Voor mij was het team leuk om samen met te werken. Ik kwam altijd met plezier naar mijn stage. De sfeer in het team zat goed en collega's waren zeer behulpzaam.

Jelle: De uitstap naar Duitsland was het leukste moment en is iets wat ik later ook wel wil doen. Het verkoopaspect sprak mij ook enorm aan.

"De sfeer in het team zat goed en collega's waren zeer behulpzaam."

Hoe was je begeleiding tijdens je stage?

Jelle: Heel goed. Ik kon Anthonie altijd bereiken, zelfs wanneer hij niet meteen kon terugbellen stuurde hij een bericht terug. Hij vulde tijdig de evaluatiepapieren in en stelde zelfs voor om mij te helpen een bedrijf in het buitenland te vinden voor een opdracht volgend schooljaar.

Tibo: De begeleiding was goed, ik kon terecht bij Raf, Bart en Nick. Er was altijd een vlotte babbel en bij problemen stonden zij klaar om mij te helpen.

Hoe versierde je een stageplaats bij Coeck?

Tibo: De vader van een klasgenoot kende Thomas Coeck, medebestuurder. Zo kwam ik in contact met het bedrijf. Ik kreeg snel antwoord op mijn aanvraag, kon langskomen voor een gesprek en starten aan mijn stage.